La Fundació Joan Miró i Arola Editors acogerá el jueves 6 de junio a las 19h la presentación del libro Joan Miró – Mestres Quadreny. Suite miroir de Marta Cureses. La autora estará acompañada de Lluís Nacenta, Eduard Escoffet y Rosa Maria Malet.

La pintura, la poesia i la música són llenguatges que es troben en un espai interior comú, el de les emocions. El punt de trobada entre aquestes disciplines és un dels eixos vertebradors del llibre Joan Miró – Mestres Quadreny, Suite miroir de Marta Cureses, que parla del treball de Joan Miró i Mestres Quadreny, dos creadors sensibles que a partir d’uns paràmetres tècnics trenquen fronteres entre gèneres i disciplines.

El llibre descriu també les relacions de Joan Miró amb la creació sonora del seu temps, amb noms com Edgar Varèse, Karlheinz Stockhausen o John Cage i de la profunda amistat amb el compositor Josep Maria Mestres Quadreny.

Mestres Quadreny va compaginar els estudis de química amb la formació com a compositor. L’autora explica en el llibre com va quedar impressionat per la figura i l’obra de Miró arran d’una visita que va fer a Mont-roig amb Joan Prats i Joan Brossa. Per primera vegada va veure els objectes que havien inspirat les primeres obres de Miró i va quedar impactat per la meticulositat i l’ordre.

Mestres Quadreny és un representant de les avantguardes, que en el cas de la música van arribar amb retard. Tant ell com Miró coincideixen a valorar l’art modern -la creació sonora, les arts plàstiques, la poesia- com una forma d’interrogació i de crítica de l’art mateix.

Más información

Reserva previa